Tietoa meistä

Voimassaolevat säännöt: 09.04.2021 16:08:00 

18 Yhdistyksen nimi, toiminta-alue ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Essentiaalinen vapina ry. Yhdistys toimii Suomessa valtakunnallisena yhdistyksenä kotipaikkanaan Turku. 

2$ Tarkoitus ja toiminta 

Yhdistyksen tarkoituksena on 

toimia essentiaalista vapinaa sairastavien, heidän läheistensä ja muiden sairaudesta kiinnostuneiden yhdys siteenä 

parantaa sairastavien ja heidän läheistensä hyvinvointial lisätä tietoa essentiaalisesta vapinasta, hoito- ja kuntoutus mahdollisuuksista sekä sosiaaliturvasta ja palvelujen saatavuudesta - edistää vapaaehtoista kansalaistoimintaa ja toteuttaa vertaistukea 

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys 

- järjestää tapaamisia, luento- ja keskustelutilaisuuksia sekä muita vertaistapahtumia 

- viestii essentiaaliseen vapinaan ja vertaistoimintaan liittyvissä asioissa 

- seuraa yhteiskunnallista päätöksentekoa ja kohderyhmän etuja sekä hyvinvoinnin edistämistä Suomessa 

- toimii yhteistyössä viranomaisten, kansanterveys- ja vammaisjärjestöjen, säätiöiden, liikehäiriösairauksia edustavan liiton sekä muiden yhteisöjen kanssa 

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia ja avustuksia sekä järjestää rahankeräyksiä, myyjäisiä ja arpajaisia hankittuaan tälle luvan. 

3S Jäsenet 

Yhdistykseen jäseneksi voi liittyä jokainen, joka hyväksyy 

yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Yhdistyksen hallitus hyväksyy varsinaiset jäsenet ja kannattajajäsenet. 

Kaikilla jäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus yhdistyksen 

kokouksissa. Yhdistyksen kokouksissa on varsinaisilla jäsenillä yksi 

(1) ääni. Kannatusjäsenellä ei ole äänioikeutta. 

4 Jäsenen eroaminen tai erottaminen 

Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle tai ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan. 

Yhdistyksen jäsen voidaan erottaa yhdistyksestä hallituksen päätöksellä, jos hän on laiminlyönyt jäsenmaksunsa suorittamisen yksi/kaksi vuosi sen erääntymisestä tai jos hän on toiminnallaan yhdistyksessä tai sen ulkopuolella vaikeuttanut yhdistyksen päämäärien toteuttamista tai vahingoittanut mainetta. 

5 Toiminnan rahoittaminen 

Yhdistys voi rahoittaa toimintaansa julkisilla avustuksilla, keräämällä jäsenmaksuja sekä järjestämällä asianmukaisen luvan saatuaan huvi- ym. vastaavia tapahtumia, arpajaisia ja rahankeräyksiä. Yhdistys voi myös vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja. 

6 Jäsenmaksu 

Varsinaiset jäsenet ja kannattajajäsenet suorittavat yhdistykselle kalenterivuosittain jäsenmaksun, jonka suuruuden päättää yhdistyksen 

vuosikokous. 

75 Hallitus 

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja ja 2-8 muuta varsinaista jäsentä sekä 0-8 varajäsentä. Vuosikokous valitsee puheenjohtajan ja hallituksen muut jäsenet kahdeksi vuodeksi kerrallaan siten, että puolet hallituksen jäsenistä on vuosittain erovuorossa. Hallituksen toimintakausi on vuosikokousten välinen aika. 

Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuolelta sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan ehdottomalla ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa. Hallituksen kokoukset voidaan pitää tietoliikenneyhteyden tai vastaavan välityksellä. 

Hallitus hyväksyy kunkin kalenterivuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion. 

8$ Yhdistyksen nimen kirjoittaminen 

Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja yksin tai varapuheenjohtaja yhdessä sihteerin tai rahastonhoitajan tai hallituksen siihen määräämän muun toimihenkilön kanssa. 

9$ Yhdistyksen kokoukset 

Yhdistyksellä on yksi varsinainen vuosikokous, joka pidetään hallituksen kutsusta maalis-huhtikuussa. Yhdistyksen vuosikokouksesta ilmoitetaan kirjeitse tai sähköpostin tai tekstiviestin välityksellä vähintään kaksi (2) viikkoa ennen kokousta. 

Yhdistyksen kokoukseen voidaan osallistua hallituksen tai yhdistyksen kokouksen niin päättäessä myös postitse taikka tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla kokouksen. aikana tai ennen kokousta. Vuosikokouksen kokouskutsussa on ilmoitettava mahdollisuudesta etäosallistumiseen. Kannattajajäsenellä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa. 

105 Vuosikokous 

Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 

1. kokouksen avaus 

2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa 3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 

4. hyväksytään kokouksen työjärjestys 

5. esitetään vuosikertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastajien lausunto 

6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille 7. hyväksyy toiminnan ja talouden perusteet seuraavalle kalenterivuodelle ja vahvistaa jäsenmaksujen suuruudet 8. valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet 

9. valitaan yksi toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja 10. valitaan edustajat liikehäiriöitä edustavan liiton liittokokouksiin, liiton sääntöjen mukaan 

11. esitetään tarvittaessa ehdokkaat liikehäiriöitä edustavan liittohallituksen vaaliin 

12. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat. 

Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen vuosikokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun. 

11$ Tilikausi ja tilinpäätös 

Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi. Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen toimintakertomus on annettava 

toiminnantarkastajalle viimeistään kolmekymmentä päivää (30) ennen vuosikokousta. Toiminnantarkastajan tulee antaa lausuntonsa ja tilintarkastuskertomuksensa viimeistään seitsemän päivää (7) ennen 

vuosikokousta hallitukselle. 

12§ Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen Päätös sääntöjen muuttamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan enemmistöllä annetuista äänistä. Yhdistyksen purkamisesta on päätettävä kahdessa vähintään kahden kuukauden väliajoin pidettävässä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan enemmistöllä annetuista äänistä. 

Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta. Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.